Közösen emlékeztek meg a miskolci kulturális intézmények a magyar himnusz születéséről

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság

A magyar kultúra napja alkalmából január 22-én első alkalommal vett részt Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata koszorúzási ünnepségén a Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Irodájának képviseletében Tóth Csaba irodavezető és Kovács Anikó módszertani referens.

A Széchenyi főutcán elhelyezett Kölcsey Ferenc emléktáblánál megtartott megemlékezésen a helyi kulturális intézmények vezetői, munkatársai vettek részt. A műsor, a Himnusz közös éneklésével kezdődött, amelyet a Nívódíjban és egyéb számos elismerésben részesült Fráter Kórus közreműködésével énekeltek a résztvevők.

Ezután a koszorúk elhelyezése következett. Először Miskolc város kulturális főreferense, majd közvetlenül utána a Nemzeti Művelődési Intézet munkatársai helyezték el a megemlékezés virágait. Ezt követően a Szózat közös éneklésével ért véget az ünnepség. Délután, a város emblematikus kulturális fellegvárában, a Művészetek Házában Wass Albert levelei, versei, írásai alapján összeállított irodalmi műsort láthattak, hallhattak az érdeklődők Szerelmem, Erdély címmel Rékasi Károly színművész előadásában.

Tóth Csaba

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.