Közösség, érték, hagyomány és játék a Hadházi Káposztás Napokon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatósága 2019. szeptember 15-én információs és szolgáltató helyet alakított ki a megye egyik legnagyobb gasztrofesztiválján. A program példaértékűen épül egy jellegzetes helyi értékre, a hadházi lapos káposztára, és annak feldolgozási folyamataira. A város saját fejlesztésű márkája a „Hadháztáji”, amely kiváló minőségével és megjelenésével vett részt a fesztiválon.

A megyei igazgatóság munkatársai az információs sátorban az érdeklődőknek tájékoztatást adtak a Nemzeti Művelődési Intézet tevékenységéről. A bemutatott kiadványokat érdeklődéssel tanulmányozták a pavilon látogatói. A családok és gyerekek számára az értékekhez kötődő játékokat biztosítottak.

A hungarikum totó mellett, puzzle és érték kifestők szerepeltek a játékok között. A szép számban érdeklődő középiskolások számára az igazgatóság munkatárai bemutatták a közösségszervező BA szakot, mint továbbtanulási lehetőséget.

A megyei igazgatóság megjelenése érdekes szolgáltató színfoltja volt a fesztiválnak, amely felhívta a figyelmet a közösség, az érték és hagyomány fontosságára.

Angyal László

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.