Közösség és média foglalkozás indult Szurdokpüspökiben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Művelődő közösségek Észak-Magyarországon elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00148 azonosítószámú projektjének keretében Nógrád megyében Közösség és média havi szakkör indult. 

 

A szakkör 12 alkalmon keresztül más-más tematikát megcélozva a média eszközrendszerén keresztül segíti a foglalkozáson résztvevők motiválását, cselekvésre ösztönzését a közösségben. Ilyen ismeretek a riportkészítés, számítógépes szoftverek megismerése, videoszerkesztés valamint, hogy hogyan készíthetők minőségi újságok és egyéb média felületek számára is felhasználható fotó. A foglalkozássorozat végére a tervek szerint imagefilm is készül Szurdokpüspökiről. Így a frissen szerzett ismereteiket a helyi közösség építésében is tudják kamatoztatni a foglalkozáson résztvevők. Az új kompetenciák által képesek lesznek a települési honlapok és újságok generálására, illetve a meglévők fejlesztésére, segítve ezzel a helyi információáramlást, a közéletbe való beilleszkedést.

Az első alkalmon a résztvevők megismerték a  projektet valamint a Művelődési Intézet feladatait. A második alkalommal szó volt a közösségek szerepéről, fontosságáról. A résztvevők motiváltsága biztosíték arra hogy a műhelysorozat sikeres lesz a következő nyolc hónapban is.   

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.