Közösség és média

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A média közösségépítő szerepe, a helyi sajtó jelentősége egy település életében, újságírói kompetenciák fejlesztése, közbeszéd, nyilvános szereplés – ezek a főbb témái az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Művelődő közösségek az Alföldön elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00149 azonosítószámú projektjének keretében szerveződő műhelysorozatnak.

A „Közösség és média” műhely első foglalkozását, amely az ismerkedés és egyeztetés jegyében telt, 2019. március 26-án szervezte a Hajdú-Bihar megyei igazgatóság.

A következő találkozó április 25-én zajlott, amikor is a hallgatók – 15 közművelődési szakember, illetve a résztvevő 7 település helyi újságjában dolgozó érdeklődő lokálpatrióták – a Nemzeti Művelődési Intézet munkájával, programjaival és kommunikációs tevékenységével ismerkedtek.

A műhelysorozat május 28-án folytatódik, ekkor már gyakorlati feladatokkal, műfajismerettel, kommunikációs ismeretekkel, hírek, riportok, tudósítások írásával, a helyi sajtóorgánumok elemzésével foglalkoznak a résztvevők Dombi Margit újságíró, médiaszakember vezetésével.

R. Simor Katalin

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.