Közösséget épít az orgona

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóság

A sárszentlőrinci Evangélikus Gyülekezet és a Zsivora György Népfőiskolai Alapítvány meghívására június 9-én a Tolna megyei igazgatóság munkatársai részt vettek az evangélikus templom orgonájának felújítását követő hálaadási istentiszteleten, ahol az igét Aradi András esperes úr szolgáltatta. Az ünnepi istentisztelet egyben hangverseny is volt, ahol a paksi Pro Artist Művészeti Iskola növendékei köszöntötték a több száz megjelentet, majd az igehirdetés után Alföldi – Boruss Csilla orgonaművész koncertjét hallhatták.

„Énekeljetek új éneket az Úrnak, énekelj az Úrnak, te egész föld! Énekeljetek az Úrnak, áldjátok nevét, hirdessétek szabadítását minden nap! Beszéljétek el dicsőségét a nemzeteknek, csodáit minden népnek!” Zsoltár 96, 1-3

Karlné Csepregi Erzsébet lelkész elmondta, hogy 2,5 millió Ft-ba került az orgona javíttatása és tisztítása, melynek egy részét az Országos Evangélikus Egyháztól kapták, a fennmaradó egymillió forintot adományokból tudták fedezni. A lelkész azt is elmondta, hogy több adomány gyűlt össze, mint amennyit eredetileg reméltek, így a fennmaradó összeget templomi koncertekre fogják fordítani.

Itt ragadta meg az alkalmat, hogy mindenkit meghívjon 2019. június 16-ára, amikor a szekszárdi Liszt Ferenc Pedagógus Kórus fog énekelni a helyi templomban, a kórust pedig Hevér László kántor fogja orgonán kísérni. Az előadást a Pro Artist Művészeti Iskola vonós tanszakának tanárai kamarazenével követik. Karlné Csepregi Erzsébet lelkész is elmondta, hogy ezzel még nincs vége a programok sorának és hosszasan sorolta a jövőbeli a szebbnél szebb közösségi alkalmakat. Az ünnepség végén mindenkit sok szeretettel hívtak a lelkészi hivatal udvarára.

Kuti Imréné

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.