Közösségi alkalmak a hajdanvolt Fejér megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

Kedves Ismerős! Mi, Ambrus Lívia, Jakab Rózsa, Kós Katalin, Máhr Zoltán és Trifunov Tímeával, a Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság munkatársai, 2019. szeptember 13. napjával indítjuk útjára a Közösségi alkalmak a hajdanvolt Fejér megyében című projekt hiánypótló kezdeményezését a Facebook közösségi terében. Tudjuk, a települési fotók gyűjtése és bemutatása gyakori az internet közösségi terében, de ilyen tematizált akció ritka, és a hajdanvolt (1950 előtti) Fejér megye közösségi alkalmainak fotókkal való bemutatása még nem történt meg.

Programunk közvetlen célja egy virtuális közösség felépítése, amelynek tagjai a virtuális térben találkoznak, és „Fejér megyeiségükben” határozzák meg magukat közösségként.

Közvetett cél a települési és megyei identitástudat erősítése, valamint a települési és a megyei értéktárak elemeinek gazdagítása, továbbá a hajdanvolt közösségi alkalmak hagyományainak felújítása, újra felfedeztetése.

Ezeknek a céloknak megvalósítására várjuk Önöktől/Tőletek jelentkezésüket/jelentkezéseteket, ha rendelkeznek/rendelkeztek településükön/településeteken 1950 előtt történt közösségi eseményről régi fotódokumentummal.

Kérem Önt, támogassa, kérlek Téged, támogasd, kezdeményezésünket, hogyha az Ön/Te birtokában/birtokodban van ilyen fotó, akkor felteszi/felteszed ide a Facebook-oldalunkra.

A fotók elhelyezésének lépései:

Első lépés: egy régi kép megtalálása a település – az 1950 előtti évekből –, amely valamilyen közösségi alkalmat ábrázol, akár a munka világából, akár a magánéletből.

Második lépés: csatlakozás a csoportunkhoz a következő linken:

https://www.facebook.com/groups/388271248358775/

Harmadik lépés: a kép feltöltése az alábbi adatok megadásával

  • a kép mely településen készült,
  • ha tudható, akkor a kép készítésének dátuma,
  • milyen eseményt ábrázol a fotó.

Köszönjük, hogy csatlakozott/csatlakoztál!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.