Közösségi Média szakkör Zala megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet a „Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon” elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00150 azonosító számú projektjének keretein belül 2018. júniusában elindult a Közösségi Média szakkör Zalaegerszegen. A program helyszínéül az Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Irodája szolgál.

A szakkör célja, hogy a hallgatók az internet világában, a kommunikációs eszközök tárházát megismerjék. Ezen tudásuk birtokában, a következő lépésként, képesek legyenek a saját környezetükben lévő tárgyi, szellemi értékekről történetet mesélni, illetve azt írásba foglalva mások számára is tetszetős formában megírni, képpel együtt megszerkeszteni.

A program célcsoportja a nyugdíjasok és a munkanélküliek. Mivel a foglalkozás résztvevői nagyrészt nyugdíjasok, ezért a történet mesélésre, gondolatok összefüggésére nagy hangsúlyt fektetve, értékteremtő beszélgetésekkel indult a program.

A foglalkozásokat Treszler Vera, a Nyugat-Balaton Média főszerkesztője tartja, aki a tudásfelmérést követően, a közösségi média eszközök ismertetésén keresztül, a hír és cikkírás rejtelmeivel ismertette meg a hallgatókat.  A szakkör tagjai sok történetet gyűjtöttek össze, melynek megörökítésének folyamataira a jövőben kerül majd sor.

Süliné Elekes Éva

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.