Kulturális alapellátás kiterjesztése – Szakmai nap Kecskeméten

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodája szakmai tájékoztató napot szervezett 2017. november 29-én, Kecskeméten a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. A rendezvényen több, mint 40 szervezet képviseltette magát.

A résztvevőket Bak Lajos, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ ügyvezető igazgatója köszöntötte.

Halmai Róbert, az Emberi Erőforrások Minisztériuma Kultúráért Felelős Államtitkárság Közösségi Művelődési és Művészeti Főosztályának képviseletében tartott előadást. Bemutatásra kerültek a közművelődési területet érintő jogszabályi változások, szó esett a helyi önkormányzatok ebből adódó feladatairól, a közösségi színterek, közművelődési intézmények típusainak meghatározásáról valamint a szakmai feladatok ellátáshoz szükséges szakirányú végzettségekről.

Az NMI Művelődési Intézet országos és területi szakmai szolgáltatásainak változásáról Kárpáti Árpád ügyvezető igazgató tájékoztatta a résztvevőket. A Művelődési Intézet aktuális feladatai és projektjei is helyet kaptak a délután folyamán.

Az előadók – a teljes körű tájékoztatás érdekében – nagy hangsúlyt fektettek a rendezvényen megjelent, közművelődési feladatellátásban érintett szereplők, szakemberek kérdéseire. A szervezők bíznak benne, hogy a párbeszéden alapuló, interaktív szakmai nap mindenki számára hasznos információkkal szolgált.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.