Kulturális kapcsolatok erősítése Pápán

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatósága 2019. szeptember 5-én a Pápai Csülök Cicege- és Borfesztiválra látogatott.  

Történelmi borvidékek kiváló borai, zamatos pálinkák, ízletes magyaros ételek kínálata várta idén is mindazokat, akik ellátogattak a Pápai Csülök-, Cicege- és Borfesztiválra. A finom borok és a gazdag gasztronómiai mustra mellé a hazai könnyűzene élvonalának zenekarai, világ- és népzenei koncertek, családi- és gyermekprogramok, valamint helyi amatőr művészeti csoportok folklórműsorai biztosították a remek fesztiválhangulatot Pápán.

Az Eszterházy-kastély udvarán szeptember 4–8. között rendezett fesztivál szeptember 5-i, csütörtöki napján a kórusoké és dalköröké volt a főszerep. A fellépők között találkozhattunk a Pápai Nyugdíjas Egyesület énekkarával, a Magyargencsi Dalkörrel, a Vaszari Asszonykórussal és Dalárdával, valamint a Bakonyjákói Nefelejcs Vegyeskarral is. A felkért csoportok remek hangulatot varázsoltak a pápai barokk kastély udvarára a kora esti órákban, őket később a Rocklife Cover Band zenekar koncertje követte.

A Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóságának munkatársai megyei értékeket bemutató kiadványokat, valamint szakmai anyagokat mutattak be a rendezvényen. A játékos kedvű érdeklődők egy megyei érték-totót is kitölthettek az asztalnál, valamint a beszélgetések során szóba kerültek a Nemzeti Művelődési Intézet tevékenységei, szolgáltatásai, programjai is.

Szerdahelyiné Lőrincz Nóra

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.