Kultúrateremtő kreativitás projekt indul Békés megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Békés Megyei Igazgatóságán kezdetét vette a Kultúrateremtő kreativitás Békés megyében elnevezésű, TÁMOP3.2.3/A-11/1-2012-0057 azonosító számú projekt negyedik fenntartási évre vonatkozó projekt megvalósítása. A Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégiummal együttműködésben 2019. február 1-jétől indultak el a Tisza média elnevezésű műhely elektronikus sajtó témakörű foglalkozásai.

Moldován-Garas Helga intézményvezető asszony (témakörvezető) által tartott foglalkozássorozat 23 találkozási alkalmat, 70 óra interaktív tevékenységet foglal magában, melynek során 10 fő hátrányos helyzetű, tehetséges középiskolás korú fiatal kompetenciáinak fejlesztése valósul meg.


A projektben résztvevő fiatalok elsajátítják az újságírás, az interjúkészítés, fotózás, videokészítés elméleti és gyakorlati ismereteit és mindezek digitális megjelenítésében kapnak jártasságot. Így az érintett középiskolások az elektronikus sajtóhoz kapcsolódó kompetenciáinak fejlesztése, a tehetséges fiatalok támogatása valósulhat meg.


A projekt eredményeként várható, hogy a fiatalok az általuk megszerzett tudás és kompetenciák birtokában a kreatív ipar ezen területén tudnak a mindennapi élet és az elektronikus sajtó világában eredményeket elérni.

Medvegy-Andelic Marija

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.