Kultúrházak éjjel-nappal Pest megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Pest Megyei Igazgatóság

2019. február 15–17. között került ismételten megrendezésre a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat, mely több mint tíz éve ad lehetőséget a közművelődési intézményeknek, hogy kapcsolódjanak a kezdeményezéshez. A program idei szlogenje: „Minden nap értéket adunk”.

A beszédes jelmondat is utal arra, hogy a közművelődési intézmények országszerte a hét minden napján értéket adnak és teremtenek, közösségeket formálnak és építenek.

2019. február 15-én 9:00 órakor került megrendezésre az ünnepi megnyitó a Pest megyei gödöllői Művészetek Házában. Krucsainé Herter Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma kulturális ügyekért felelős helyettes államtitkára indította útjára a programsorozatot.

Pest megyében ezen a három napon 72 különféle rendezvénnyel várták a közművelődési intézmények látogatóikat. A programok minden korosztályt megszólítottak kicsiktől a felnőttekig. A közművelődési munka sokszínűségét mutatja az is, hogy nem volt két egyforma program: táncház, kiállítás, robot show, komoly és könnyűzenei koncertek, színházi előadások kavalkádja várta Pest megyében a látogatókat.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.