Látóúttal zárult a Népfőiskolai Műhely

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság

2019. április 10-én Vas megyei látóúttal zárult az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága szervezésében elindított Népfőiskolai Műhely. A foglalkozások egy éven keresztül tartottak és a Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon EFOP-3.7.3-16-2017-00150 számú projekt keretében valósultak meg.

A látóút a Vas-Vár Örökség Népfőiskola bemutatásával indult, melyet Gyöngyösi Zsuzsanna a Dr. Bendefy László Városi Könyvtár igazgatója előadásában ismerhettek meg a résztvevők. Az igazgatónő beszélt a népfőiskola múltjáról, jelenéről, jövőjéről. Előadásában kiemelte a népfőiskola céljait, valamint azt, hogy mennyire fontos a magyar szellemi kultúra megismerése, a hagyományok, értékek megőrzése.

  A népfőiskola tervezett szakmai programjait Kovács István, az oszkói Hegypásztor Kör elnöke mutatta be előadásában.

A nap délutáni részében az oszkói Hegypásztor Kör tevékenységét az „Érték- és közösség vezérelt helyi kezdeményezések az oszkói Hegypásztor Kör gyakorlatában” című előadás révén ismerhették meg az érdeklődők, akik egy gyakorlati bemutatón is részt vehettek.

A Népfőiskolai Műhely résztvevői a látóút zárásaként a Nagy Gáspár Kulturális Központba látogattak, ahol Gergye Rezső igazgató betekintést nyújtott a kulturális központ életébe.

Epinger Zsanett
Fotó: Rollné Börzsei Hajnalka

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.