Lepsénynél még megvolt!

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

A VI. Pajtaszínházi program során Fejér megyéből ezúttal Mezőszentgyörgy színjátszó társulata készül lelkesen a Magyar Kultúra Napja alkalmából tartandó fellépésére a Nemzet Színházba.

A Nemzeti Művelődési Intézet a Magyar Teátrumi Társasággal együttműködve 2020-ban is útjára indította Pajtaszínházi programját. A falusi színjátszás hagyományait felelevenítő programban az elmúlt években Kincsesbánya, Magyaralmás, Sárszentágota és Mány színjátszó csoportjai képviselték Fejér megyét. Idén a 13 fős Mezőszentgyörgyi Amatőr Színjátszó Kör – röviden MASZK – társulata jelentkezett a programba. A csapatot a 2021 januárig tartó próbák során a Vörösmarty Színház társulatának színművésze, Kozáry Ferenc segíti, mentorálja.

A társulat rendezője, csoportvezetője dr. Tóth Andrea, aki főállásban Mezőszentgyörgy jegyzőasszonya.

A társulat és a megyei mentor első találkozására 2020. október 7-én, este 6 órakor került sor az Eötvös Károly Művelődési Házban. A kezdeti kis zavar gyorsan elillant, a színművész-mentor rutinosan oldotta a feszültséget, hamarosan nevetés és viccelődés hangja töltötte be a művelődési ház próbatermét. Ezt a hangulatot csak fokozta a csapat darabválasztása is, úgy döntöttek ugyanis, hogy egy Nóti Károly kabaréjelenetet készítenek elő a fellépésre. A bohózat már felolvasva is remek hangulatemelő volt, előrevetítve az elkövetkező szorgos időszak kedélyes közös munkájának atmoszféráját.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.