Lezárult a Közösség és média szakkör Zalaegerszegen

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. Zala Megyei Igazgatósága, a „Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon” elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00150 azonosítószámú projektjének keretein belül, 2019. május 22-én tartotta a Közösség és média szakkör 12., egyben záró alkalmát.

A záró alkalom során a szakkörön résztvevők átismételték az egy év alatt megismert tudásanyagot. Treszler Vera előadó által újra felidézték a blogolás, hanganyag vágás, cikkírás készségeit. Szakmai kérdéssekkel is fordulhattak a jelenlévők a foglalkozásvezetőhöz. Megbeszélték a hosszú távú ráépülés lehetséges irányait, melyek között az interjúkészítés, hanganyag vágás és a cikkírás szerepelt. A legnagyobb érdekelődés a blogolás iránt volt. A blogolás lehetőségétől senki sem zárkózott el, hiszen ki sütemény receptet, ki saját verset, ki családi történeteket osztana meg nagyobb olvasói kör számára.

A lehetőségek feltárása után az előadó által készített tesztsor kitöltése következett, mely összefoglalta az elmúlt év ismereteit. A tesztet mindenkinek kimagasló eredménnyel sikerült megírni. A szakkört emléklapok átadása és közös beszélgetés zárta.

A közösségépítést mi sem mutatja jobban, mint a döröskei polgármester asszony meghívása a csoport számára egy döröskei látóútra. A látogatás során a fotózás technikai ismereteit gyakorolják, bővítik, és helyi értékekkel ismerkednek meg a szakkör résztvevői.

Farkas Ildikó
Fotó: Farkas Ildikó, Szőke Elvira

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.