MAdT 12.

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

A Vajdasági Magyar Amatőr és Diákszínjátszók Tizenkettedik Táborába szóló meghívásnak tett eleget a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatóságának három munkatársa 2019. július 9-én Zentán.

Az amatőr színjátszás területén végzett tevékenységek is összekapcsolják a Vajdasági Magyar Művelődési Intézetet és a Vajdasági Magyar Művelődési Szövetséget a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatóságával. A nemrégiben lezajlott csanádpalotai nemzeti színjátszó találkozón folytatott párbeszéd továbbviteleként látogattak el a megyei kollégák a táborba.

Az egyhetes táborban vajdasági, erdélyi és magyarországi résztvevők a színjátszást, rendezést, mozgásművészetet gyakorolják, közös alkotást hoznak létre, és a neves szakemberektől új személetet, szaktudást sajátítanak el.

Az egynapos látogatás alkalmával a Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatója egyeztetést folytatott a VMMI és a VMMSZ vezetőivel, az egyéb együttműködési lehetőségekről, igényekről, a további közös szakmai munkáról.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.