Magyar Szürke-barátok Találkozója és Hajdú-Bihar Megyei Értéknap

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet megyei igazgatósága és Hortobágy Község Önkormányzata 2019. október 5-én Hajdú-Bihar megye értéktárainak biztosít bemutatkozási lehetőséget. A hortobágyi Vásártéren, valamint a látogatóközpontban a települések tárgyiasult értékei jelennek meg.

Az „Értéktár-téren” Berettyóújfalu, Bojt, Csökmő, Földes, Hortobágy, Konyár, Körösszakál, Nagyrábé, Nádudvar és Újtikos rendezhet kiállítást, amelyet Ifj. Fazekas István, fazekas, a Népművészet Ifjú Mestere és a Bihari Népművészeti Egyesület kézműves bemutatója kísér.

A gyerekeket egész nap hungarikum játszóház várja, a szakembereknek, érdeklődőknek pedig Helyi értékek és tematikus kulturális útvonalak címmel tanácskozást szervez a megyei igazgatóság a Látogatóközpontban. Köszöntőt mond Gencsi Zoltán, Hortobágy alpolgármestere és Bulcsu László, a megyei közgyűlés alelnöke. Az előadók között szerepel Kolozsvári István, a Bihari Népművészeti Egyesület elnöke, Gödény Gábor, a VisitDebrecen divizió vezetője, Jantyik Zsolt, a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár elnöke és Koroknai Béla, a Bárándi Értéktár Bizottság elnöke. A tanácskozást kerekasztal-beszélgetés zárja a tematikus kulturális útvonalak fejlesztéséről. A rendezvény alatt a helyszínen a Hajdú-Bihar Megyei Értéktár roll-up kiállítása tekinthető meg.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.