Megújult a Tolnatáji Szövetség

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóság

Immár 30 éve annak, amikor összegyűltek a Tolna Megyei népművelők és Dicső László, Alsómocsolád polgármestere, hogy alakítsanak egy civil szervezetet. Ennek a fő oka az volt, hogy a Babits Mihály Megyei Művelődési Központ szerepe a törvényből adódóan megváltozott, nem működött tovább, mint megyei hatókörű intézmény. Nagyon fontos volt számukra egy olyan szervezet, amely szakmailag segíteni tudja a megyei szakembereket. Így alakult meg Művelődési és Szabadidős Intézmények és Szervezetek Tolnatáji Szövetsége.

A Tolnatáji Szövetség – valljuk be őszintén- nem igazán működött, de eljött az idő, hogy tiszta vizet öntsenek a pohárba, és a kor kihívásainak megfelelően alakítsák át az egyesületet. Ez ügyben gyűltek össze 2019.04.29-én ahol a találkozásuk sikeres volt. Megválasztották az új 5 tagú elnökséget, valamint módosították alapszabályunkat is. Ezúton gratulálunk az elnökségnek és Boda János elnök úrnak.
Egyebek mellett megbeszélték, hogy ebben az évben az ősz folyamán Alsómocsoládra kirándulnak a „jógyakorlatok” megismerése céljából.

A megújult szervezetnek jó munkát és sok sikert kívánunk!

Tóth Györgyi

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.