Második alkalmához érkezett a Forrásteremtés módszerei műhelyfoglalkozás-sorozat

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóság

2019. március 28-án második alkalmához érkezett a NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatósága által 2019 februárjában a „Művelődő közösségek az Alföldön” című, EFOP-3-7-3-16-2017-00149 azonosítószámú projekt keretében indított műhelyfoglalkozás-sorozat.

A forrásteremtés klasszikus és innovatív módszereit, lehetőségeit körüljáró sorozat második alkalmán az önkéntesség, az iskolai közösségi szolgálat és az adományozás témáit „járták körbe” a résztvevők. A program vidám hangulatban zajlott, a résztvevők egyre nyitottabbak és úgy tűnik, nagyon hamar igazi közösséggé formálódik a csapat, a közös tevékenység, a közös problémák és a közös értékek mentén. A találkozónak ismét a Békés Megyei Könyvtár Lipták Pál terme adott otthont, a foglalkozás 8-12 óráig tartott.
Ez alkalommal a jogszabályi környezet bemutatásáról szóló prezentáció után számos jó példáról hallhattak a résztvevők, majd gyakorlati feladatokon keresztül megtapasztalhatták meg ezek fontosságát és jelentőségét. Az program témavezetője Sipos Andrea volt, az NMI Művelődési Intézet Békés Megyei Igazgatóságának vezetője, aki arról számolt be, hogy nagyon dinamikus, kedélyes és tartalmas délelőttöt zártak. A sorozat következő állomása 2019. április 24-e, amikor is a szívességbank,  a szövetkezetek és a közösségi vállalkozások kerülnek terítékre.

Hidvégi Farkas Zsófia

  

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.