MASZK, avagy amatőr színjátszás Lajosmizsén

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet több igen sikeres évet tudhat maga mögött, amikor Pajtaszínházi programjával, az amatőr színjátszás eszközével segíti az erős, összetartó közösségek születését. A MASZK első előadását 2018. június 8-án láthatták az érdeklődők.

Ezúttal a Művelődési Intézet megyei munkatársa, Oláh Edit vendégként volt jelen egy új közösség első bemutatkozásán. Az elmúlt ősszel alakult Lajosmizsén a MASZK, a Mizsei Amatőr Színjátszó Kör társulata. Karinthy Frigyes A bűvös szék című komédiáját az amatőr társulat adottságai miatt kissé átírta Kovács Gáspár könyvtáros, a darab rendezője. A tavaly október végén alakult amatőr társulat tagjai mind életkorukat, mind foglalkozásukat tekintve igen nagy változatosságot mutatnak. A legidősebb tag lassan nyolcvan-, a legfiatalabb pedig hároméves. Van olyan, aki fékgyárban dolgozik, de van köztük óvónő, diák, fóliagyár-igazgató, fodrász-kozmetikus, biztosítási ügynök is.

A darabot a színkör vezetője vitte színpadra, de mindenkinek volt hozzá egy-két jó ötlete, mely belekerült a végső változatba. A telt házas előadás nagy sikert aratott a közönség körében.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.