Meghívó

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatósága Minőségügy a közművelődésben címmel szakmai napot szervez 2019. október 17-én a komlói Közösségek Házába.

Az előadások célja a közművelődési szakmára kidolgozott minőségfejlesztési modell népszerűsítése, az önértékelési folyamatok bevezetése, a minőségcentrikus szakmai gondolkodás és folyamatos fejlesztés megerősítése.

A délelőtti előadásokon szó lesz a minőségfejlesztés és az önértékelés folyamatáról, a pályázati eljárásról, a törvényi háttérről, valamint bemutatkozik a 2018-ban Minősített Közművelődési Címet kapott komlói Közösségek Háza. Tájékoztatást adnak a minősülési folyamatban szerzett tapasztalatokról, majd az érdeklődők egy előadást hallhatnak az országos auditálás eredményeiről.

A délutáni tanulmányút keretében a résztvevők kulturális vállalkozások minőségbiztosítási elveit ismerhetik meg Szászváron.

A minőségfejlesztés meghonosít egy szemléletet, mely szerint a közművelődési intézmény minden tevékenységénél érvényesítheti a partnerközpontúságot, az egymástól való tanulás elvét, a folyamatos fejlesztést. A minőségfejlesztés alkalmazásával új szervezeti kultúra alakulhat ki, ami a szakmai munka hatékonyságát növeli.

Baranya megyében várhatóan, a következő évben két intézmény is megpályázza a Minősített Közművelődési Intézmény címet.

on-line jelentkezési lap

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.