Megkezdődött a Közművelődési szakértő képzés Székesfehérváron

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

2019. augusztus 8-án elkezdődött az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. EFOP-3.7.3-16-2017-00149 azonosítószámú Művelődő közösségek az Alföldön elnevezésű projekt keretében megvalósuló Közművelődési szakértő képzés Székesfehérváron. A képzésre az egész országból érkeztek a szakemberek: Baranya, Bács-kiskun, Csongrád, Fejér, Győr-Moson, Pest, Somogy és Veszprém megyéből is jelentkeztek.

A résztvevők egy része már rendelkezik szakértői képesítéssel és csak a tudásfrissítés, kapcsolatépítés és a végzettség megújítása miatt jött el, a csoport másik fele viszont a több éves közművelődési tapasztalatát kamatoztatva szeretné megszerezni a végzettséget.

Az első alkalommal a ”Közigazgatási, államháztartási jogi ismeretek alkalmazása a szakértői munkában” címmel tartott előadást Kary József, az NMI Művelődési Intézet Szakmai Igazgatóság Minőségfejlesztési Központjának a vezetője. A következő alkalom 2019. augusztus 14-én lesz. A nap témája „Közművelődési munkakörök és személyi feltételek”, előadója Éles Krisztina az NMI Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóságának vezetője.

Fotó: Jakab Rózsa
Kós Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.