Megújult a művelődési ház Kisecseten – a Kisecseti Színjátszók új darabbal avatták fel a színpadot

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

Napsütéses szép délután adták át a megújult kisecseti művelődési házat a helyi közösségnek szombaton délután. Pál Pista bácsira, az utolsó nógrádi dudásra emlékezve, dudaszó fogadta az érkezőket. Pribelszki Tamás polgármester gyermekkorát felidézve mesélt a régi házról, és kívánt sok élményt a leendő használóknak. A szomszédos Kétbodony vegyes kara és a Nógrád Táncegyüttes friss tánca mellett helyi versmondó – annak idején a Múzsa Művészeti Fesztivál döntőse – is szerepet kapott az ünnepi délelőttben.  

2016 őszén Kisecset település amatőr színjátszói voltak a Művelődési Intézet Pajtaszínházi projektjének résztvevői. A régi művelődési ház rideg körülményei között is nagyszerű darabbal készültek el, majd léptek fel a Nemzeti Színházban. A most szombati művelődési ház avatóra új darabbal debütáltak, Kisfaludy Károly: A kérők című darabját adták elő a jelenlévők nagy örömére.

Kívánjuk, hogy a megszépült, megújult ház falai között még sok-sok darabbal lepjék meg a település lakóit, és folytassák közösségépítő tevékenységüket az amatőr színjátszás segítségével Kisecseten!

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.