Megyejárás Baranyában

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

A Baranya Megyei Önkormányzat nemrég megválasztott új elnökének meghívására az NMI Művelődési Intézet Baranya Megyei Irodája 2018. június 26-án, 27-én és július 2-án csatlakozhatott a közgyűlés megyejáró programjához.

Madaras Zoltán  (Baranya Megyei Önkormányzat elnöke) ismerkedő körútjának keretében a Baranya megyei munkatársak lehetőséget kaptak hat környékbeli település ‒ Mohács, Bóly, Abaliget, Harkány, Mozsgó és Kémes ‒ és a vonzáskörzetükbe tartozó majd száz falu polgármesterének egy-egy rövid tájékoztatást tartani, és felhívni az önkormányzat képviselőinek a figyelmét az együttműködési lehetőségekre, valamint arra, hogy mely feladatok ellátásában tudnak számítani a Művelődési Intézet szakmai, módszertani segítségére.

Szó esett a törvényi változások által generált feladatokról, intézményi besorolásról, közművelődési rendeletről, szakirányú végzettségekről, képzéseinkről, valamint felhívták a jelenlévők figyelmét  arra a lehetőségre is, hogy akár három kistelepülés is foglalkoztathat közösen egy kulturális szakembert.

Művelődési Intézet Baranyai irodája mellett olyan vállalkozók is bemutatkozási lehetőséget kaptak, akik az önkormányzatok működését segítő, illetve pályázatok megvalósításához nélkülözhetetlen szakmai feladatokat látnak el.

A találkozók sarkalatos pontja volt az induló és már megkezdett TOP-os pályázatok lehetőségeinek, fejleményeinek ismertetője.

Emellett minden alkalommal lehetőség nyílt a résztvevők közötti kötetlen beszélgetésre, mely személyes jellege tovább erősítette a megye szereplőinek együttműködését.

Marksz Levente

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.