Megyenap Pakson

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Tolna Megyei Igazgatóság

A Tolna Megyei Önkormányzat ünnepi közgyűlést és megyenapot tartott Pakson, a Duna Hotelben, abból az alkalomból, hogy I. Lipót király 320 éve adományozott pecséthasználati jogot a megyének. Az ünnepi közgyűlés Fehérvári Tamás, a Tolna Megyei Közgyűlés elnökének ünnepi köszöntőjével kezdődött, majd Süli János tárca nélküli miniszter mondott beszédet. Ezután következett a kitüntető díjak átadása.

A Tolna Megyei Önkormányzat Közgyűlése a megye társadalmi, tudományos, kulturális, művészeti, közoktatási, sport- és gazdasági életében elért kimagasló érdemek, és rangos életművek elismerésére megyei kitüntető díjakat alapított. Az elismeréseket minden évben, a hagyományos megyenapon vehetik át az arra érdemesek. Tolna Megyéért-díjjal ismerték el Dr. Say Istvánt az értékőrzés és a közművelődés területén, valamint a közéletben és Tolna megye kulturális életének szervezésében kifejtett fáradhatatlan, több évtizedes önzetlen és kimagasló munkásságáért. Tolna Megye Közszolgálatáért díjat kapott Czink Judit a magyar kulturális és művelődési életben végzett évtizedes tevékenységéért, a megye és a régió érdekében folytatott elkötelezett szakmai vezetői szolgálatáért, valamint a helyi közösség áldozatos fejlesztéséért.

Szintén Tolna Megye Közszolgálatáért díjat vehetett át Havasi Béla. Sipos Márton-díjjal ismerték el Djokics Zseljkot, az Atomerőmű KSC Szekszárd kosárlabda csapat vezetőedzőjét. A Babits Mihály-díjat Sümegi József vehette át, míg Bezerédj István-díjjal Rottenbacher Ádám munkásságát ismerték el. Beszédes József-díjat érdemelt ki Bölcsföldi Árpád. „Tolna Megye Cigányságáért Nívódíjat” László Józsefnek nyújtották át. A Tolna Megyei Német Nemzetiségi Önkormányzat nívódíjában Krémer Péter részesült. Tolna Megye Közbiztonságáért pedig Sarkadi Ferenc tűzoltó ezredest tüntették ki.

A díjazottaknak ezúton is gratulálunk!

A megyenapot Pakson a Táncsics parkban különféle rendezvények kísérték, fellépett a Medinai Tamburazenekar, a Paksi Szarkaláb Néptánc Egyesület, a paksi Vetővirág Népzenei Együttes, a Paksi Bourdonosok, a Paksi Tehetség Táncműhely és a szintén helyi The Houdinis zenekar és a Money for nothing zenekar. Emellett gyermekprogramokkal, többek között mézeskalács díszítéssel, állatsimogatóval, népi játszótérrel, kerékpáros akadálypályával várták a vendégeket, de múltidéző városképi sétát is tartottak.

Kuti Imréné

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.