Menjünk mi is Betlehembe – Pajtaszínházi díszbemutató Tiszaszentimrén

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Igazgatóság

Hagyományőrző, mégis új megközelítésű, élő zenével kísért bábos misztériumjátékot mutattak be Tiszaszentimrén a IV. Pajtaszínházi Program keretében megalakult Dió Színház amatőr színészei 2019. január 23-án.

A 2018 szeptemberében Tiszaszőlősön alakult amatőr csoportot a környező települések színjátszás iránt érdeklődő lakosai alkotják. A közös gondolkodás szép példája, hogy a próbáknak Tiszaszentimrén az Ady Endre Művelődési Ház és Könyvtár adott otthont, valamint a bemutatóra is itt került sor.

A nyilvános tréningek, beszéd és hang bemelegítés, drámapedagógiai játékok, ritmusérzék fejlesztő gyakorlatok során kialakult az a közösség, akik elkezdték a felkészülést a Nemzeti Színházban megrendezésre kerülő IV. Pajtaszínházi Szemlére.

Az adventi időszak közeledte adta az ötletet, hogy betlehemes játékot adjanak elő. A csoportvezető Fekete Dávid, valamint a szakmai mentor Rigó József rendező segítségével zajlottak a próbák, melyeken Kiss Ferenc és Réti Szabó Sándor kézműves mesterek által készített bábokkal keltették életre a bibliai történetet.

A díszbemutatón az előadás kedvező fogadtatást kapott. Ez nagyban hozzájárult ahhoz, hogy a Dió Színház amatőr színjátszóinak önbizalma is növekedjen. A Nemzeti Színház Kaszás Attila termében 2019. január 26-án, szombaton 13.00 órakor bemutatásra kerülő előadást már mindenki izgatottan várja.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.