Milejszegi Amatőr Színjátszók az Egerszeg Fesztiválon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Zala Megyei Igazgatóság

2018. június 10-én a Milejszegi Amatőr Színjátszók az Egerszeg Fesztiválon léptek fel a III. Pajtaszínház program során létrehozott előadásukkal. A Milejszegi Amatőr Színjátszókat a Nemzeti Színházban január végén rendezett III. Pajtaszínházi Szemlén ismerhette meg a szélesebb közönség.

Idén harmadik alkalommal került megrendezésre az NMI Művelődési Intézet és a Magyar Teátrum Társaság által szervezett, a Pajtaszínház programot záró Pajtaszínházi Szemle. Zala megyét a vidéki színjátszás örömünnepén a 2016-ban alakult Milejszegi Amatőr Színjátszók képviselték.

Az NMI Művelődési Intézet Zala Megyei Irodájának közreműködésével június 10-én az Egerszeg Fesztiválon, a város legnagyobb művészeti rendezvényén – s rangos megyei eseményen – ismét láthatta őket a zalai közönség. Szak Enikő csoportvezető irányításával Baranyi Ferenc: A lónak vélt menyasszony című darabjának göcseji átiratával léptek újra színpadra, hogy vidámságukkal örömet szerezzenek a nézőknek.

Csupán két éve alakult a csoport, de ma már a göcseji népszokás, tájnyelv, néphagyományok hírnöke is egyben, s elhivatottságukat e darab is jól tükrözte.

Süliné Elekes Éva

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.