„Mindennap értéket adunk” – színes kavalkád a Hírös Agórában

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

Országszerte több száz kulturális központban és művelődési házban várják változatos programokkal az érdeklődőket a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat alkalmából. 2019-ben Kecskemét kiemelt vidéki helyszíne a kezdeményezésnek. Február 15-én reggel 8.00 óra és február 17-én este 22.00 óra között öt helyszínen harminc színes programmal várják az érdeklődőket a Hírös Agóra Kulturális Központban és tagintézményeiben.

A Magyar Népművelők Egyesülete által tizenhárom évvel ezelőtt útjára indított eseménysorozat célja, hogy minél többen részesei legyenek a közművelődési intézmények által nyújtott kulturális sokszínűségnek. Ezt hangsúlyozta ki Bordás István, az egyesület elnöke is a budapesti sajtótájékoztatón, melyet a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban tartottak. Az elnök kiemelte: „A kulturális területen dolgozó szakemberek elhivatottsága, fantáziája, kreatívsága tartja életben nagy sikerrel évről évre a kezdeményezést.”


Krucsainé Herter Anikó, kulturális kapcsolatokért és fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár

Novák Péter színész, zenész, rendező, a programsorozat védnöke is hangsúlyozta, hogy a közművelődésben dolgozók hétköznapi hősök, akik munkájával erősödnek a helyi értékek, a helyi közösségek, valamint közvetítik az értékeket és élményeket a nagyközönség felé. Professzor Dr. Kásler Miklós fővédnök, az emberi erőforrások minisztere nyitja meg az idei Kultúrházak éjjel-nappal országos rendezvénysorozatot a gödöllői Művészetek Házában.

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere

A kecskeméti Hírös Agóra is készül színes kavalkáddal, programokkal a kulturális központban, „Eljött a Te időd!” jelmondattal. A kínálat között szerepel többek között kötetlen rajz, festő és kézműves foglalkozás gyermekek és felnőttek részére, valamint textilszatyor nyomtatás és „időtálló” vászontáska festés is. A beltéri színpadon: First Step Dance bemutató, feltöltő performance az Ifjú Morbid Színpad és a Kecskeméti Színjátszó Műhely előadásában, valamint a BarIsOn együttes szórakoztatja majd a jelenlévőket február 16-án, szombaton 11.00-től 13.00-óráig. Értékes nyeremények – koncert, színház- és mozijegyek – is várják azokat, akik ellátogatnak a Deák Ferenc térre a Kultúrházak éjjel-nappal kecskeméti rendezvényére!

Az idei év jelmondatának jegyében („Mindennap értéket adunk”), a szervezők arra ösztönzik a résztvevő intézményeket, hogy minél szélesebb kínálattal készüljenek, ezzel is ráirányítva a figyelmet a helyben lévő kulturális értékekre, a művelődési intézmények helyi társadalomban betöltött közösségépítő munkájára, és az ott dolgozók tevékenységének sokszínűségére. A közművelődés a hétköznapokban is értékes kultúrát közvetít és teremt mindannyiunknak.

A programokról bővebben tájékozódhat a Kultúrházak éjjel-nappal honlapján.
Fotó: Banczik Róbert

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.