Minőségfejlesztés 2021

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Hajdú-Bihar megyei igazgatóság  tájékoztatást és felkészítést tartott a minőségfejlesztési pályázatokkal kapcsolatban 2021. április 7-én. Az online értekezleten Varga Marietta, a Nemzeti Művelődési Intéz  Minőségfejlesztési Központjának munkatársa ismertette a pályázattal kapcsolatos változásokat, a pályázati űrlap változásait.

A járványhelyzetben kevesebben vállalkoznak az elmúlt időszak munkájának, eredményeinek bemutatására, de számukra is elkezdődhet a felkészülés a minőségfejlesztésre, az önértékelés szemléletének, módszerének elsajátítására.

Több szakember is figyelemmel kísérte az online előadást, így jelen voltak – a képernyőn keresztül – a püspökladányi, a hajdúnánási,  a hajdúsámsoni és a berettyóújfalui intézményvezetők és közművelődési szakemberek, a már címnyertes intézmények közül pedig a hajdúszoboszlói és kabai művelődési házak igazgatói vettek részt a tanácskozáson.

Az igazgatóság a kialakult helyzetben szükségesnek tartotta egy részletes tájékoztató megtartását, amelyet elköteleződés nélkül vehettek igénybe a kollégák. A résztvevők hasznosnak ítélték az előadást és az azt követő eszmecserét, amely megalapozta a minőségfejlesztés terén végzett jövőbeni munkájukat. A Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság Minőségműhelye a tervek szerint Polgáron folytatódik majd. A polgári Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár idén nyerte el a Minősített közművelődési Intézmény címet, így a következő műhelymunkán beszámolhatnak sikereikről és pályázati tapasztalataikról.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.