Minőségfejlesztő Klub Derecskén

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A Minősített Közművelődési Intézmény Címre idén ismét jelentkezhetnek a közművelődési intézmények.  Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által hirdetett pályázat célja a minőségorientált szemlélet kialakítása és a közművelődési minőségfejlesztés területén elért eredményeik elismerése. Jelentkezési határidő 2019. március 27., míg a kész pályázatokat szeptember 15–én kell benyújtani.

A jelentkezési határidő előtt a Hajdú-Bihar megyei igazgatóság Minőségfejlesztő Klubot hirdetett a megye közművelődési szakemberei számára. A műhelymunka célja az volt, hogy ösztönözze az eddig még nem minősült intézmények munkatársait a pályázat beadására.

A megye legfrissebben minősült intézménye a Derecskei Városi Művelődési Központ és Könyvtár. Az igazgató, Nádházi Tálas Csilla látta vendégül az érdeklődőket 2019. március 14-én, hogy a saját nyertes pályázatuk bemutatásával és tapasztalataik megosztásával segítse, bátorítsa az újonnan jelentkezőket. Ebben az évben két intézmény, a hajdúnánási Nánás Pro Cultura Nonprofit Kft. és a polgári Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár jelezte részvételi szándékát.

A megyei igazgatóság rendszeres műhelymunkákat szervez a jelentkezőknek, de azokat is várja a Minőségfejlesztő Klubba, akik egyelőre csak érdeklődnek a minőségfejlesztés folyamata, szemlélete és gyakorlata iránt.

A Minőségfejlesztő Klub tagjai legközelebb április 11-én, Hajdúszoboszlón találkoznak. A Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár a magyar kultúra napi díjkiosztón immár másodszor vehette át a Minősített Közművelődési Intézmény Címet. Ennek kapcsán Berényiné Szilaj Ilona igazgató tart előadást az érdeklődőknek az intézmény munkájáról és a pályázat elkészítésének tapasztalatairól.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.