Minőségfejlesztő műhely Polgáron

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár adott otthont 2018. november 29-én a megyei iroda minőségfejlesztő műhelyének, ahol a polgári szakemberek mellett a „szomszéd vár”, Nyíregyháza is képviseltette magát. A Váczi Mihály Kulturális Központ, vagyis a nyíregyházi agora, valamint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei iroda munkatársai is vendégeskedtek a rendezvényen. A Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodája már számos Minősített Közművelődési Intézmény Cím megszületésénél bábáskodott.

A résztvevőket Bíró István, az Ady Endre Művelődési Központ és Könyvtár igazgatója köszöntötte, majd Angyal László, a Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Irodájának vezetője tartott előadást a minőségfejlesztés közművelődésben betöltött helyéről, szerepéről és fontosságáról. Számos példával, a gyakorlatból merített esettanulmánnyal tette érthetővé és érzékletessé a témát, amelyhez saját auditori tapasztalataival is hozzájárult.

A vendégek között jelen volt Kardos Ilona, a VOKE Egyetértés Művelődési Központ igazgatója, aki már másodjára minősítteti az általa vezetett intézményt. A műhelybeszélgetésen a pályázattal kapcsolatos gyakorlati tudnivalók átadásával igyekezett segíteni azokat a munkatársakat, akik még csak most ismerkednek a minőségfejlesztés és az önértékelés szemléletével, módszereivel.

Polgár Város Önkormányzatának delegáltjaként részt vett a műhelymunkában Strubc József képviselő, aki megköszönte a kapott információkat és biztosította az önkormányzat támogatásáról az intézményt, illetve méltányolta a művelődési központ minőségfejlesztés irányában tett törekvéseit. Az eszmecsere végén a vendégek megtekintették a művelődési központ épületét és búcsúzáskor kifejezték szándékukat a Minőségfejlesztő műhely és a térségi együttműködés jövőbeni folytatására.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.