Minőségműhely és jövőtervezés

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

Hajdú-Bihar megyében összesen öt minősített közművelődési intézmény van, amelyek már többször is elnyerték a címet. A megyei igazgatóság a jó példák bemutatásával igyekszik ösztönözni a megye intézményeit, hogy a jövőben minél többen nyújtsák be pályázataikat a Minősített Közművelődési Intézmény Cím elnyerésére, illetve sajátítsák el – pályázaton kívül is – az önismereten alapuló minőségfejlesztés szemléletét és módszereit.

Ezeknek a céloknak a megvalósulása érdekében az igazgatóság 2019. november 29-én minőségműhelyt szervezett, amelybe nemcsak Hajdú-bihar megyei szakembereket hívott, hanem a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei igazgatóság minőségfejlesztéssel foglalkozó munkatársát, Konczné Tegzes Erikát is, hogy a szomszéd megye jó gyakorlatait is megismertesse a kollégákkal.

A beszélgetés alkalmat adott arra, hogy a közművelődési szakemberek kicseréljék tapasztalataikat és megfogalmazzák céljaikat, törekvéseiket a minőségfejlesztés területén is, egyúttal kinyilvánítsák szándékaikat a műhelysorozat folytatására, innovatív szakmafejlesztő klub működtetésére.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.