Modulzáró vizsga Pécsen

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

2019. november 13-án sikeresen teljesítették a második modulzáró vizsga követelményeit a Baranya megyei Közművelődési és közönségkapcsolati szakember OKJ-s képzés hallgatói. A 28 fő rendezvényszervezés témában adott számot tudásáról.

A vizsga feltétele dolgozat leadása volt, amelyben forgatókönyvet és költségvetést kellett készíteni egy kétnapos nagyrendezvényről. A dolgozatok igen színes választékát mutatták a valós, vagy kitalált rendezvényeknek. Így akadt, aki a saját, létező nagyrendezvényét mutatta be, mások a településük jellegéhez, vagy a saját érdeklődési területüknek megfelelő tervezett, elképzelt rendezvényről írtak. A dolgozatokról egy 14 kérdésből álló tételsor alapján beszéltek a hallgatók. Így megvizsgálták a választott témát bevételi és kiadási oldalról, valamint elemezték a technikai és a személyi feltételeket is.

Kitértek a rendezvények jogi szabályozására, hangsúlyozták az értékelés, utánkövetés fontosságát. A csoport teljesítményéről elmondható, hogy mindannyian felkészülten, az egyes szempontokat jól összegyűjtve vizsgáztak. Azonban hiába készültek fel alaposan a megmérettetésre, mégis sokan nagy izgalommal érkeztek a vizsganapra. Ilyen esetekben a vizsgáztatók arra törekednek, hogy a feszültséget legyőzve, bátran adjon számot tudásáról a hallgató. Ebben a csoport közössége is sokat segít, mert már ismerik, biztatják és támogatják egymást.

Mivel a vizsganap most az utolsó volt ebben a félévben, ezért a résztvevők saját készítésű süteményekkel, és a Baranya Megyei Igazgatóságon felállított kis karácsonyfára helyezett díszekkel hangolódtak a közelgő ünnepi időszakra. A képzés ilyen informális alkalmai tovább erősítik a csoport közösséggé szerveződését.

A hallgatók a sikeres vizsga után sem engedhetik el teljesen magukat, ugyanis a kontaktórák helyett a következő másfél hónapban e-learning formában folytatódik a tanulás. A hallgatók „angol alapfokú” és „jogi ismeretek” képzési anyagokat dolgoznak fel az online felületen. De a tegnapi vizsga után erre még nem gondoltak, a januári viszontlátás előtt, megkönnyebbült mosollyal kívántak egymásnak kellemes ünnepeket és boldog új évet.

 

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.