Mozgó klub Kerekegyházán

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

A kerekegyházi Katona József Művelődési Ház ad helyet a Művelődő közösségek az Alföldön EFOP-3.7.3-16-2017-00149 projekt keretében megvalósuló Mozgó film, mozgó klub havi szakkörnek. Az intézményvezető, Dubecz Mihályné örömmel fogadta be a szakkört, s „riadóztatta” a téma iránt érdeklődő kerekegyháziakat.

A klub vezetője Csenki Csabáné közművelődési szakember, a kecskeméti Otthon Mozi vezetője, a város filmes programjainak meghatározó alakítója, szervezője. Szakmai munkája során több nemzetközi filmfesztiválon vett már részt zsűritagként.

A mozgó klub alakuló foglalkozására nagy várakozással és érdeklődéssel érkeztek a leendő csoporttagok, akik töretlen lelkesedéssel járnak a foglalkozásokra. Létrehoztak egy facebook-csoportot is, melyen keresztül napi kapcsolatban vannak egymással.

A foglalkozások során a szakkör tagjai megismerkednek a fotótörténettel, a riportkészítéssel, mint televíziós műfajjal, szakmai kiránduláson vesznek részt a Kecskeméti Animációs Filmstúdióban és az Etyeki Korda Filmstúdióban is.

Találkozásaik alkalmával választ keresnek a tagok arra a kérdésre is, hogy miért is fontos a helyi közösségek értékeinek dokumentálása, s hogy hogyan történt ez korábban. Egy kis kommunikációtörténet segítségével felidézik Kerekegyháza múltját. Elsajátítják a dokumentumfilm-készítés alapjait és maguk is létrehoznak kisfilmeket. A közös munkát bemutató zárja: a művelődési házban, mind fotóikat, mind kisfilmjüket megtekinthetik az érdeklődők.

Fekete Beatrix

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.