Mozgófilm klubba várják a jelentkezéseket Miskolcon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet a „Művelődő közösségek Észak-Magyarországon” elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00148 azonosító számú projektjének részeként foglalkozást indít Miskolcon. A 12 alkalommal, havi rendszerességgel, alkalmanként 2 óra időtartamban megvalósuló szakköri foglalkozás célja: mozgófilm, illetve kisfilm készítése, valamint a települési értékek feltárása, dokumentálása.

A foglalkozások alkalmával a résztvevők megismerik a kisfilm készítésének alapszabályait, műfaji lehetőségeit, néhány művet a szerzői film nagy alkotóitól, a filmművészet meghatározó stílusirányzataiból. A településük értékeit önálló kutatómunkával derítik fel, amelyeket videofelvételen is megörökítenek az utókor számára, ezzel az értékmentés is megvalósul. A résztvevők megtapasztalhatják az alkotás örömét, miközben azonos érdeklődési kör mentén értékes közösséggé formálódnak.

Olyan, a témában érdeklődő, elsősorban Borsod-Abaúj-Zemplén megyei hátrányos helyzetű fiatal felnőttek jelentkezhetnek, akik betöltötték 18. életévüket és jelenleg köznevelésben nem vesznek részt.

A foglalkozások helyszíne: Nemzeti Művelődési Intézet Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Igazgatósága (3525 Miskolc, Déryné u. 9.)

Szakmai vezető: Szerbin József Attila, a Miskolci Televízió vágó-operatőre

Az első foglalkozás kezdete: 2019. október 31. csütörtök 9.00 óra.

A szakkör indulásáról a jelentkezés módjáról bővebb felvilágosítás kérhető: Konczné Tegzes Erika módszertani referenstől telefonon: +36/20 322 8915, e-mail-ben: konczne.erika@nmi.hu

Jelentkezési határidő: 2019. október 22.
A foglalkozáson való részvétel térítésmentes, de a vidéki résztvevőknek útiköltség-térítést biztosítanak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.