Mozgófilm, mozgó klub Kaposváron

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Somogy Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet a „Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon” elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00150 azonosító számú projektjének keretein belül Mozgófilm, mozgó klubot indít Kaposváron.

A 12 alkalommal, havi rendszerességgel megvalósuló szakköri foglalkozás a kisfilm készítésének alapszabályaival, műfaji lehetőségeivel ismerteti meg a résztvevőket, miközben megtanulják „más” szemmel is látni környezetüket. Olyan fiatal felnőttek jelentkezését várjuk, akik betöltötték 18. életévüket és befejezték középfokú tanulmányaikat. A technikai ismereteken túl a program a közösségépítésre, a település értékeinek megismerésére, felfedezésére és dokumentálására is komoly hangsúlyt fektet. A környezet lencsén át történő szemlélése segítséget nyújt az egyén és a csoport tagjainak egyaránt, hogy olyan készségeket szerezzenek, melyekkel cselekvő közösségként képesek felismerni az őket körbevevő környezet értékeit, problémáit és képesek legyenek azokra megoldási javaslatokat kidolgozni.

A gyakorlati foglalkozásokra épülő program során a közös filmnézéstől a film készítésig tart a folyamat. A szervezők várják az érdeklődők jelentkezését.

A foglakozások helyszíne: Kaposvár, Pécsi utca 56. „NOSTRU” Közösségi Ház
Csoportvezető: Bata Zsolt

A szakkör indulásáról és a jelentkezés módjáról bővebb felvilágosítás kérhető:

Berlik Mária, 20/281-1697, berlik.maria@nminkft.hu

A szakkör ingyenes, a vidéki résztvevőknek útiköltség térítés lehetséges.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.