Műhely a képzésekről

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A képzési és beiskolázási tervről rendezett Ismeretfelújító műhelyfoglalkozást a Hajdú-Bihar megyei igazgatóság 2019. március 25-én. A szakmai programnak Hajdúszoboszlón a Kovács Máté Művelődési Központ és Könyvtár adott helyet.

A 32/2017. évi EMMI rendelet előírja, hogy „a kulturális intézmény vezetője a kulturális szakemberek továbbképzésének tervezése és az élethosszig tartó tanulás elősegítése érdekében ötévenként képzési tervet, valamint minden naptári évre beiskolázási tervet készít. A képzési terv öt évre rögzíti, hogy a kulturális szakemberek szakmai tudásuk megújítása érdekében milyen, az intézmény alaptevékenységének megfelelő továbbképzésben vesznek részt. A képzési tervet az ötéves időszak első évében május 31-ig kell elkészíteni és szükség esetén évente március 31-ig felül kell vizsgálni.”

A Nemzeti Művelődési Intézet segítségképpen az intézményvezetők számára képzési, illetve beiskolázási terv-sablonokat készített. Ezeket a dokumentumokat is megismerhették a műhelyfoglalkozáson a megye érdeklődő szakemberei.

A jelenlévők egyben tájékoztatást kaptak a Művelődési Intézet által szervezett képzésekről, köztük a támogatott képzésekről is, amelyek Debrecenben is indulnak júniustól. A megyei igazgatóság várja a jelentkezéseket a Közművelődési szakember I. felsőfokú és a Közművelődési és közönségkapcsolati szakember középfokú képzésekre, az akkreditált képzések közül pedig a felnőttképzés a közművelődésben című, tanúsítványt adó, 60 órás képzésre.

Ismeretfelújító szakmai műhelyfoglalkozást legközelebb április 24-én szervez a megyei igazgatóság Magyarhomorogon, ahol majd a képesítési feltételekről esik szó.

R. Simor Katalin

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.