Műhelyfoglalkozás Városlődön

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

Az NMI Művelődési Intézet Nonprofit Közhasznú Kft. a „Művelődő közösségek Nyugat-Magyarországon” elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00150 azonosítószámú projektjének keretein belül német nemzetiségi tánccsoportvezetői műhelyt indított Veszprém megyében.

2019. április 27-én folytatódott a műhelymunka Városlődön, amelyet Petres Ákos és Petresné Reiter Andrea néptáncoktatók vezettek. A résztvevők azt a feladatot kapták, hogy írják fel azt a három legfontosabb elvárásukat, amit a képzéssel kapcsolatban támasztanak, illetve jegyezzék fel a saját csoportjukkal szembeni problémákat is. Mindenki egyenként mutatta be ezeket, így a csapat tagjai megismerték egymást és az általuk vezetett csoportok tevékenységét.

A képzés hiánypótló, hiszen több csoportvezetőnek nincs megfelelő zenei anyaga sem. Az ismereteik bővítését, jó ötleteket, vezetési gyakorlatok elsajátítását várják elsősorban a képzéstől. A foglalkozásvezetők a beszélgetések során mindenki számára szóló és egyénre szabott tanácsokkal látták el őket a felmerült problémákkal kapcsolatban.

Szó esett:

  • a tánccsoport alakításának és vezetésének alapjairól,
  • a próbák idejéről, felépítéséről, tematikájáról,
  • az előadásokra, műsorokra való felkészülés menetéről és az előkészületekről,
  • az előadások apró részleteiről.

Ezután különböző táncos alapokat gyakoroltak elméleti ismeretekkel kiegészítve.

A műhelymunka következő alkalmára május 12-én kerül sor, ahol a Gizella-napok keretében, a veszprémi Petőfi Színházban tekintik meg a megyei német nemzetiségi gálaműsort.

Mihalcsik Márta

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.