Műhelyfoglalkozások – a szociális készségek elősegítése Győrszemerén

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága Kapocs-Roma képzés Győrszemerén címmel tréningsorozatot indított Győrszemerén, a Faludy György Közösségi Házban 2019. február 6-án a helyi 12-14 éves, főként roma származású gyermekeknek.

A műhelyfoglalkozás első felében Szűcs Péter megyei igazgató ismertette a Nemzeti Művelődési Intézet tevékenységét, a megvalósuló projekt tartalmát, a tervezett találkozók menetét.

Dr. Kóbor Krisztina és Csillag Attila trénerek, akik a Széchenyi István Egyetem tanárai az ismerkedés után játékos gyakorlatokkal élmények szerzésére és a csapatban való együttműködésre ösztönözték a fiatalokat. Azáltal, hogy a fiatalok megnyíltak egymás előtt általános készségeket sajátítottak el. Fejleszthették önismeretüket és a különféle konfliktuskezelési szituációk során sok hasznos tapasztalattal gazdagodtak.

A projekt fő vezérelvei már az első alkalommal megvalósultak, a közművelődés eszközeivel közösségépítési folyamatok indultak el a fiatalok körében.

Tóthné Boda Éva Mária

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.