Múlt – Jelen – Jövő Eperjesen

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatósága

Eperjes értékei címmel 2019. május 21-én elkezdődött a Múlt – Jelen – Jövő című projekt megvalósítása a Veres Péter Faluházban, amelyet nagy érdeklődés kísért a település lakossága körében.

Gál Boglárka, a projekt koordinátora felvázolta a folyamat céljait és lépéseit, majd Dohorné Kostyál Zsuzsanna megyei igazgató ismertette a Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád Megyei Igazgatóságának tevékenységét, valamint az értéktár létrehozásának módjáról, küldetéséről tartott előadást.

Mód László, a SZTE BTK Néprajzi és Kulturális Antropológiai tanszék adjunktusa előadásában arra világított rá, hogy Eperjesen milyen irányba érdemes elkezdeni az értékgyűjtő folyamatot, továbbá környékbeli jó gyakorlatokra mondott példákat.

A találkozó második részében World Café módszerrel a jelenlévők összegyűjtötték az általuk fontosnak tartott értékeket az előre meghatározott kategóriákba. A gyakorlat célja az volt, hogy a résztvevők felismerjék, hogy településükön milyen sok érték lelhető fel, valamint az, hogy kezdetét vegye az aktív közös munka és kommunikáció.

A következő alkalom 2019. június 4-én lesz 17.00 órakor az eperjesi Veres Péter Faluházban.

Gál Boglárka

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.