Multimédiás értékfeltárás Csehimindszenten

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Vas Megyei Igazgatóság

A multimédiás eszközök használatával ismerkedtek meg a „Szeretetvendégség – Roma és nem roma kultúra találkozása” című program résztvevői Csehimindszenten 2019. november 15-én.

A program hatodik alkalmán arra vonatkozóan kaptak felkészítést a résztvevők, hogy a multimédiás eszközökkel hogyan tudják megörökíteni a jövő generációi számára a napjainkban még fellehető értékeket.

Mindebben segítséget és szakmai útmutatást Simon Ádám, a szombathelyi H+ Média és Kulturális Egyesület szakember vezetője adott az érdeklődőknek. A fő hangsúly a fotózáson volt. Előtérbe kerültek a legfontosabb beállítások: a kéztartás, a fókuszálás, az élességbeállítás kérdései is. Az elméleti felkészítés után minden résztvevő a gyakorlatban is kipróbálhatta a tanultakat.

A gyerekek sokszor vicces, szórakoztató helyzetet teremtettek egymás számára, de szinte tökéletesen megfogadva és alkalmazva a tanultakat. Ez az alkalom kiváló lehetőség volt az alapok elsajátítására, melynek segítségével a résztvevők saját maguk képesek lesznek környezetük értékeinek megörökítésére.

A foglalkozáson készített fotókból montázs készül, amelyet 2019. december 3-án, a program záró alkalmán tekinthetnek meg az érdeklődők.

Károly Andrea

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.