Művelődő közösségek az Alföldön – Elkezdődött a Forrásteremtés módszerei műhelyfoglalkozás-sorozat Csongrád megyében

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Csongrád-Csanád Megyei Igazgatósága

2018. június 26-án kezdetét vette a Forrásteremtés módszerei műhelyfoglalkozás-sorozat Szegeden. A foglalkozássorozat célja, hogy kiválóan hasznosítható ismeretanyagot nyújtson a közösségi művelődés területén dolgozó szakemberek számára. A résztvevők öt témakörön keresztül sajátíthatnak el használható, gyakorlatias tudást. Az egy éven át tartó program a Művelődő közösségek az Alföldön EFOP-3-7-3-16-2017-00149 számú projekt keretében valósul meg.

Csongrád megyében nagy érdeklődés mutatkozik a sorozatra, amely egy éven keresztül havi egy alkalommal, 4 órában zajlik.

Az első alkalommal, Dohorné Kostyál Zsuzsanna irodavezető köszöntője és Gál Boglárka módszertani referens tájékoztatója után a jelenlévők a projektmenedzsment alapjaival ismerkedhettek meg, amelynek elméleti részét Tóth Ágnes pályázati tanácsadó mutatta be. Ezt követően Torma Tibor, a JATE Klub vezetője, a Wemsical Ifjúsági és Kulturális Egyesület elnöke vezetésével a részvevők kis csoportokban dolgoztak tovább. Feladatul egy pályázat megírását kapták, majd a gyors „elbírálást” követően Gantt-diagramot készítettek.

A műhelyfoglalkozás-sorozat a gazdasági-pénzügyi alapismeretek témakörrel folytatódik majd, ezt követően a résztvevők betekintést nyerhetnek a forrásteremtés és pályázatírás, a protokoll, kommunikáció és marketing témakörökbe az év további részében.

A részvétel a képzésen ingyenes, csatlakozásra továbbra is van lehetőség! A vidéki résztvevőknek útiköltség-térítés lehetséges (távolsági tömegközlekedés esetén).

Jelentkezés és bővebb információ a program koordinátorától kérhető:

Gál Boglárka, gal.boglarka@nminkft.hu +36 20 414 6186

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.