„Muzsikál az erdő” a Hírös Városban

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának munkatársai örömmel fogadták a meghívást és kapcsolódtak be a kétnapos programfolyamba május utolsó hétvégéjén, melyen hungarikum játszóházzal és játékos foglalkoztatókkal várták a varázslatos környezetbe kilátogatókat.

„Muzsikál az erdő – ahol az erdő és a zene összefonódik. Jókedv, erdei értékek, művészetek, barátság, testi-lelki feltöltődés!” – a mottó jól illusztrálja a rendezvényt. Az elnevezésében szereplő muzsika – klasszikus és népzenei koncertek – és az erdő kombinációja igazán különleges miliőt teremt. Ez az a hangulat, amely hosszú évek óta vonzza a résztvevőket és sikeressé teszi a kezdeményezést: a rendezvénysorozatot idén immár 16. alkalommal hívták életre a szervezők.

Május 25-én Lakitelek-Tőserdőn színes programkínálattal fogadták a családokat, mely alkalom egyúttal a Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóprogramja is volt. A rendezvény kiemelt célja a környezettudatos életvitel, a fenntarthatóság fókuszba helyezése, ennek jegyében a programra szervezett biciklitúra keretében is érkezhettek a sportos kecskeméti résztvevők. Igazi érdekességként kamarazenekari fellépést is meghallgathattak az ide látogatók; nem mindennapi élmény nyújtott a szimfonikus hangzás a csendes erdő mélyén.

Május 26-án a hetényegyházi Nyíri-erdő adott otthont a programnak, mely ideális helyszíne volt a gyermeknap „megünneplésének”. Talán a szikrázó napsütésnek is köszönhető, hogy nagyon sokan választották hétvégi programnak az eseményt. És milyen jól tették, ugyanis a helyszíneken helyi termék bemutató, fotókiállítás, bábszínházi előadás, erdei séta, kenutúra, koncertek és gyermekfoglalkozások várták az érdeklődőket. Ez utóbbit színesítette a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságának játszóháza is, melyben a hungarikumokkal való játékos ismeretszerzés mellett alkotókedvüket is kiélhették a gyerekek és a régebb óta fiatalok egyaránt.

Mészáros Judit
Fotó: Fekete Beatrix, Gyarmati Andrea, Mészáros Judit

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.