Nádudvaron folytatódott a Képesítő program

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Hajdú-Bihar Megyei Igazgatóság

A nádudvari Ady Endre Művelődési Központ és Városi Könyvtárban folytatódott az NMI Hajdú-Bihar Megyei Irodájának Képesítő című projektje, amely a megyei amatőr képzőművészeti körök fejlődését hívatott szolgálni.

Három város – Kaba, Nádudvar és Püspökladány – közművelődési szakemberei és a településeiken működő körök tagjai találkoztak ismét 2018. július 3-án. A szakemberek értékelték a közös mentorálási folyamat eddigi eredményeit, áttekintették a helyzetelemzést megalapozó kérdőíveket, amelyeket a kör tagjai töltöttek ki, véglegesítették a saját fenntartású csoportokban elkészítendő esettanulmányok szerkezetét, tartalmi és formai követelményeit. Meghatározásra kerültek a program ez évi mérföldkövei is, a szakmai találkozók, a nyári alkotótábor szakmai elemei, valamint szabadegyetem témakörei.

Elkészült a programzáró I. Hajdú-Bihar Megyei Amatőr Képzőművészeti Körök Tárlata felhívása, amelyet hamarosan megkapnak a megyében dolgozó közösségek. Egyeztették szempontjaikat a mentorálási terveik elkészítésének módszeréről is, hiszen a folyamat folytatásaként, hatékony mentorálási terv elkészítése lesz a feladat, amely már következő esztendőben fog kiteljesedni.

Ezzel párhuzamosan a három szakkör tagjai is találkoztak, vendég művésztanár vezetésével nyomatokat készítettek. A kör tagjai is kaptak feladatot, hiszen meg kell írniuk és fel kell dolgozniuk saját közösségük történetét, amelynek prezentálható formája bemutatásra is kerül a megyei kiállítás megnyitóját övező műhelymunka során.

Angyal László

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.