Nagy az érdeklődés a közösségszervezés szak iránt

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Igazgatóság

A Pannon Egyetem Modern Filológiai és Társadalomtudományi Kara 2019 szeptemberi kezdéssel meghirdette a Közösségszervezés alapszakot Veszprémben, amelynek népszerűsítését a Nemzeti Művelődési Intézet Veszprém Megyei Irodája is segíti.

A Pannon Egyetemmel közösen, a megye több középiskolájában rendhagyó osztályfőnöki óra keretében tartott az iroda a szakot népszerűsítő foglalkozást a diákoknak. A népszerűsítő órák alkalmával a tanulók megismerték a közművelődésben dolgozók munkáját, az intézmények, szervezetek feladatait, az iroda működését és láthatták a szakot népszerűsítő rövidfilmet. Dr. Fábián Gyöngyi, az egyetem szakfelelőse mutatta be a Közösségszervezés alapszakot, ismertette a legfontosabb tudnivalókat, majd egy gyors közösségépítő játékban is részt vettek a fiatalokat.

Közösségszervezés BA alapszak már a Pannon Egyetemen is!

Az iroda munkatársai ellátogattak az ajkai Vörösmarty Mihály Gimnáziumba, a pápai Türr István Gimnáziumba, a balatonalmádi Magyar – Angol Tannyelvű Gimnáziumba, a pápai Református Kollégium Gimnáziumába, valamint a sümegi Kisfaludy Sándor Gimnáziumba. A foglalkozásokon összesen 180 diák vett részt öt középiskolából. Mindenhol az a tapasztalat, hogy a fiatalok nem ismerik igazán ezt a szakmát, nem tudtak eddig a képzésről, de közülük többeknek is sikerült felkelteni az érdeklődését.

A szakot népszerűsítő sorozat ősszel, a pályaorientációs napok keretében folytatódik megyeszerte.

Külön öröm az iroda munkatársai számára, hogy az intézet által indított, érettségire épülő Közművelődési és Közönségkapcsolati szakember (Közművelődési szakirány) elnevezésű OKJ-s képzésen részt vevők is igen nagy érdeklődést mutatnak a szak iránt. Mivel az alapszak a nappali mellett levelező tagozaton is indul, azok a szakemberek is részt tudnak venni a képzésen, akik jelenleg kulturális szakterületen dolgoznak.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.