Nagyszombati kistérségi értékmustra

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

2018. március 31-én, nagyszombaton a kiskunmajsai kemping területén kistérségi találkozó várta az érdeklődőket. A kiállító Kiskunmajsa, Csólyospálos, Jászszentlászló, Móricgát, Szank és vendégként Bugac település mutatott be ízelítőt a térség természeti, kulturális értékeiből, turisztikai látnivalóiból, helyi értékeiből, s kóstoltatta meg a helyi ízeket.

Kegyes volt az időjárás a 33. Húsvéti Kempingtalálkozó és XVI. Batisz Zsigmond Emléktúra nagyszombati programjához. A rendezvényt március 30. és április 2. között, a Jonathermál Zrt. Motel és Kemping területén rendezték meg a szervezők Kiskunmajsán. A változatos programok között egyebek mellett helyet kaptak a gyermekeknek szóló események, szakrális, kulináris és sportesemények is.

A kistérségi bemutatkozásra gusztusos értékasztalokkal, színes kiadványokkal, látványos roll-upokkal készültek a települések képviselői. Kovácsbemutatóval, kézműves termékek kiállításával és vásárával várták az érdeklődőket.

A portékák között szerepeltek horgolt használati tárgyak és figurák, kézműves textil termékek, agyag- és csuhétárgyak, valamint olyan különleges finomságok, mint a kézműves konyakmeggy, a grillázs, vagy a termelői méz magvakkal megbolondítva. A közönség nagy örömére a települések megjelent polgármesterei is kivették részüket a rendezvény sikeréből, hiszen megcsillantották főzési tudományukat.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.