Nagyvenyim és Alcsútdoboz várja a kórusvezetőket

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Fejér Megyei Igazgatóság

2019.április 12-én és 13-án Nagyvenyimben és Alcsútdobozon folytatódnak a műhelyfoglalkozások, a „Kórusok a porondon és mögötte – amatőr csoportvezetők hálózatfejlesztése” elnevezésű program keretében.

A Nagyvenyimi Női Kar 2019. április 12-én várja a kórusvezetőket. A kórus 1995-ben alakult meg Nagyvenyimi Vegyeskar néven.  Kiss Árpád Bálint, az egykori Mezőföld Zeneiskola igazgatója támogatta létrejöttét. Elsőként Újházi Krisztina vállalta a karvezetést, Kurucz Gergely váltotta három évvel később, majd Mészáros Melinda, Nyulasiné Lakos Angéla, Jankovicsné Ádám Judit is irányították a csoportot. Jelenleg tizedik éve Péter Kata vezeti a Nagyvenyimi Női Kart. Kata maga is énekel a Quintia Zenekarban. 2005-ben a Kistérségi Kórusgála keretében rendezett minősítő hangversenyen arany minősítést kaptak, és még ebben az évben az önkormányzattól megkapták a Nagyvenyimért díjat. Jelenleg tisztán női karként működnek.


Péter Kata

Fontana Nőikar

Az alcsútdobozi Echo Kamarakórus 2019. április 13-án várja a kórusvezetőket. A kórus vezetője a tatabányai születésű Kiss Ferenc, 2005-ben végzett a Dunamelléki Református Egyházkerület kántorképző tanfolyamán. Maga is kezdetektől tagja a kórusnak. 2001-2012 decemberéig másodkarnagy, majd 2013-tól karnagy. A 18 éves múlttal rendelkező kórus a zeneirodalom egyházi és világi műveit szólaltatják meg, törekedve a magyar szerzők kórusdarabjainak bemutatására. Mottójuk: „A zene és az ének lelki táplálék” (Kodály Zoltán). Az Alcsútdobozi Echo Kórus célja, hogy ezt a táplálékot minél több emberhez eljuttassa.


Kiss Ferenc

Echo Kamarakórus
A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.