Népművelők találkoztak Dél-Baranyában

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Baranya Megyei Igazgatóság

2018. május 24-én az NMI Művelődési Intézet Baranya Megyei Irodája is meghívást kapott   a Magyar Népművelők Egyesülete Baranya Megyei Szervezete szakmai programjára és közgyűlésére Kémesre és Szaporcára. Az esemény fő helyszíne a Duna-Dráva Nemzeti Park Szaporcai Ős-Dráva Látogatóközpontja volt.

A helyszín bejárása során a kollégák megismerkedhettek a park célkitűzéseivel és sokszínű tevékenységével, valamint az Ormánság értékeivel. A csoportot Závoczky Szabolcs, a nemzeti park igazgatója köszöntötte, a létesítményt Wágner László mutatta be. Az előadás során tájékoztatást kaptunk a nemzeti park helyi szereplőkkel való együttműködéséről, illetve arról, hogy milyen jelentőséggel bír a turisztikai programokba bevont helyi lakosság számára a megnövekedett látogatószám, s ez mennyiben jelenthet kitörési pontot az itt élők számára.

A délután folyamán Szatyor Győző szobrászművész, a Magyar Művészeti Akadémia tagja, a Baranya Megyei Önkormányzat Értéktár Bizottságának elnöke adott betekintést a megyei értéktár működésébe, eredményeibe. A délutánt az egyesület közgyűlése zárta, ahol a pénzügyi beszámoló mellett a közhasznúsági jelentés elfogadása is megtörtént. A programelemek között kötetlen szakmai beszélgetésekre is sor kerülhetett.

Ezzel a rendezvénnyel ismét szélesedett a közművelődésben dolgozók látóköre és erősödött összetartása, összetartozása. A megyei értékek mind szélesebb ismertsége nélkülözhetetlen segítő munkánkban, munkájukban!

Marksz Levente
Fotó: Nemes Krisztina

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.