Nógrád megye − Metszéspont műhelyfoglalkozás Kozárdon

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet a „Művelődő közösségek Észak-Magyarországon” elnevezésű, EFOP-3.7.3-16-2017-00148 azonosítószámú projektjének keretein belül Metszéspont műhelyfoglalkozást indított Nógrád megyében. 2019. június 17-én Kozárd adott helyet a Metszéspont Műhelymunka következő alkalmának.

Kozárd egy csendes település a Cserhát alján. Mindössze 170 lélekszámú település. Ugyanakkor  érezhető az összefogás és a szervezettség a falu berkein belül. Előadások színesítették a napot a következő témákban: önkéntesség a közművelődésben, valamint „Civilnek lenni jó”, hisz a civil szervezetek tagjai végzik a legtöbb önkéntes munkát.

Az előadások befejeztével falusétára került sor, ahol megcsodálhatták a részt vevők Kozárd település értékeit, közösségi színtereit. Az út során, mindenki kicsit „kozárdinak” érezhette magát. A séta során Palócföldi Népi Iparművészek Egyesülete alkotóközössége bemutatót tartott népi kézműves tevékenységekből.

Tartalmas szakmai töltekezéssel, jó példák sokaságával megtelt „batyuval” indulnak útnak a következő helyszínre a műhelyfoglalkozások résztvevői Kozárdról.

Kollár Barbara főiskolai hallgató

Fotók: Pospisil Patrik

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.