Nógrád megye – Látóúton partnerségben Szécsényben

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatóság

A Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád Megyei Igazgatósága, a Nógrád Megyei Népművelők Egyesülete valamint a Szécsényi Közművelődési Nonprofit Kft. közművelődési szakemberei közösen töltöttek el egy napot Szécsényben 2019. június 06-án.

A szakmai nap elsődleges célja a szécsényi intézménynek, a város kulturális sajátosságainak és közösségeinek megismerése volt. Garamvölgyi Andrea ügyvezető asszony, Sáriné Borik Melinda közművelődési szakember és Korcsogh Norbert könyvtáros bemutatójával kezdődött a délelőtt, ahol többek közt megismerkedhettünk a helyi művelődő közösségekkel, a nonprofit kft működési módjával, eredményeivel, majd közösen bejártuk az épületet.Fiatalos zeneszó, Balázs Muzsikusai zenéltek a feszes szakmai töltekezés után.

Az ebéd elfogyasztását követően a Szécsényi Várkertet mutatta be a résztvevők számára Hasznosi Márk, aki értő és féltő környezetvédőként hívta fel a figyelmet a természeti környezet szépségeire, veszélyeire, értékeire.

A nyolc települést – Drégelypalánk, Nagybárkány, Szurdokpüspöki, Etes, Salgótarján, Mihálygerge, Balassagyarmat, Pásztó – képviselő szakemberek hasznos tapasztalatokkal, az együtt töltött idő örömével tértek haza.

Köszönjük vendéglátóink figyelmét, felkészülését a szakmai napon való velünk töltött idejüket!

Máté Lászlóné

Fotók : Kémeri Judit

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.