Nyílt nap a jövő szakembereiért

Megyei irodák / Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Igazgatóság

A kecskeméti Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karán 2018. november 21-én nyílt nap várta a fiatalokat. Az eseményre több mint 120 érdeklődő látogatott el. Az általános tájékoztatók után a leendő hallgatók képzésenként kaptak betekintést a négy alapszak: a közösségszervezés, a csecsemő-és kisgyermeknevelő, az óvodapedagógus, valamint a tanító képzés sajátosságaiba, követelményeibe. Alkalmuk nyílt különböző szakterületek előadásait, szemináriumait is meglátogatni.

Bács-Kiskun megyében a közösségszervezés szak iránt érdeklődők a Neumann János Egyetem Pedagógusképző Karára adhatják be jelentkezésüket. Az intézményben a képzés 2018. szeptemberében indult először, jelenleg az ifjúsági közösségszervező és kulturális közösségszervező szakirány választható.

Ez év februárjában ünnepélyes keretek között írta alá a Neumann János Egyetem és a Nemzeti Művelődési Intézet együttműködési megállapodását, melynek értelmében kiemelt fontosságú a térség népességének, főként kulturális szakembereinek, fiataljainak megtartása, a helyi munkaerő-utánpótlás biztosítása. A felek közös célja a közművelődési intézményekben, civil szervezetekben tevékenykedő értelmiségi munkatársak elméleti és gyakorlati ismereteinek fejlesztése, a közösségi művelődéssel összefüggő szakmai törekvések támogatása, a fejlődést elősegítő együttműködések erősítése.

A Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun Megyei Irodájának munkatársai ‒ az együttműködés jegyében ‒ ellátogatottak a rendezvényre a közművelődési hivatás népszerűsítésének érdekében. Az érdeklődők meghallgathatták Oláh Edit irodavezető előadását, valamint ismerkedhettek a Művelődési Intézet tevékenységével, kiadványaival.

A képzés patinás helyszínén, az egykori Óvónőképző Intézetben 2019. január 16-án ismét nyílt napon várják az érdeklődő fiatalokat.

Mészáros Judit

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.